Bruggenbouwer

Meer rendement door Business and IT alignment.

Nothing Beats
An Agile Team

De performance van Agile teams is indrukwekkend. Maar wie houdt de Agile Trains op de rails? En hoe zorg je ervoor dat de business net zo snel profiteert van de vernieuwingen? Chris van Riet bouwt bruggen tussen teams, verbindt de business en implementeert effectief. 

Zo haalt u meer rendement uit uw projecten.  

ONTMOET CHRIS

De Bruggenbouwer

Gedreven door kwaliteit. Met een aanpak op maat voor uw organisatie

Chris van Riet

Projectmanager

Professioneel en gedreven. Met ruime ervaring bij Overheid en bedrijfsleven. Van “klassiek” projectmanagement tot Agile waardecreatie. Met een focus op het ontzorgen van de opdrachtgever. 

Klik hier voor de project portfolio van Chris

Opleidingen

Informatica en Informatiekunde, Haagse Hogeschool
Bedrijfseconomie, Hogeschool Alkmaar
Accountancy, Hogeschool Alkmaar
VWO

Cursussen

Leading SAFe -Scaled Agile (Tenzing)
DevOps Awareness (Capgemini)
PMC: ProjectMatig Creëren (Phaos)
Masterclass Lean Practitioner (Tenzing)
Agile Software ontwikkeling: Scrum (IsesComputrain)
Masterclass Identity Management (ID Management Centre)
Masterclass E-Overheid (Management Centre)
Communicatie: Inzicht in Invloed (Bureau Zuidema)
Programmamanagement: Managing Successful Programs (MSP)
PrinceII practitioner – Projectmanagement
ITIL – IT ServiceManagement
Master Class Projectmanagement (NIMO)
Europees Aanbesteden – PSI

Project Portfolio

Een greep uit de uitgevoerde projecten. Een volledig overzicht stuur ik u graag toe.

Projectmanager / adviseur bij de Nationale Politie.

Opdracht: Landelijke implementatie van diverse in eigen beheer ontwikkelde apps, met als doelstelling om de agent op de straat beter en effectiever te ondersteunen. (Programma MEOS). Verantwoordelijk voor de aansturing van de veranderteams in het land en de borging van het beheer en servicelevels.

Nationale Politie

Projectmanager / adviseur bij de Nationale Politie.

Opdracht: Implementatie landelijke beheerfunctie voor de applicatie BVCM. Verantwoordelijk voor opstellen en implementeren werkprocessen voor de groep van functioneel beheerders (30+), waarbij het doel is de groep af te slanken naar ongeveer 10 personen.

Nationale Politie

Projectmanager bij een Ministerie.

Opdracht: verlaag de kosten voor een openbaar register door het aanvraag- en beheerproces te automatiseren. Verantwoordelijk aansturing Scrum-ontwikkelteam, technische infrastructuur en business implementatie. Status: systeem succesvol geïmplementeerd.

Ministerie

Projectmanager bij een Ministerie.

Doelstelling: transitie (technische verhuizing) van een webapplicatie tussen twee hostingpartijen. Verantwoordelijk voor de aansturing van de interne projectorganisatie en diverse externe leveranciers, alsmede het opstellen van de Servicelevels afspraken. Verhuizing is voltooid binnen de afgesproken kaders van tijd, kwaliteit en geld.

Ministerie

Projectmanager / ICT adviseur bij een Ministerie.

Opdracht: Ad-interim ICT Adviseur voor compliancy PKIO, ETSI, CWA, security audits enz. bij hostingpartij SSC.

Ministerie

Programmamanager bij een Politie regio.

Doelstelling: Verhoging van de effectiviteit en efficiëntie van de HRM afdeling door het herontwerpen van werkprocessen en gebruik te maken van moderne ICT voorzieningen (SAP-HR). Verantwoordelijk voor het ontwerp van het programma.

Regionale Politie

Managementadviseur bij een Ministerie.

Doelstelling: een efficiëntere bedrijfsvoering door procesverbeteringen en een nieuw ondersteunend informatiesysteem. Verantwoordelijk voor het onderzoek en het opstellen van het verbeterprogramma (advies).

Nationale Politie

Projectmanager bij een ministerie.

Doelstelling van dit project was: organiseer een efficiëntere bedrijfsvoering bij het opleidingsbedrijf van het ministerie door procesverbeteringen en een nieuw ondersteunend service systeem. Als projectmanager verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van het projectteam, (het begeleiden van) de procesherontwerpen en de selectie (aanbesteding) en implementatie van het nieuwe systeem (verandermanagement). 

Ministerie

Projectmanager bij een universiteit.

Opdracht van dit project: implementeer een nieuw email systeem voor de faculteit en haar leerlingen. Verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van het projectteam, het opstellen van het programma van eisen, de pakketselectie en de implementatie. Project is succesvol voltooid binnen gestelde tijd en kaders.

Universiteit

Say Hi! It’s Free! 

Chris van Riet
chrisvanriet@gmail.com
06-23402616